Belgian Deaf Sport Committee verkiest Flore Stappers opnieuw tot Sportvrouw van het Jaar

Eregast en voormalig Tourwinnaar Rudy Pevenage, Marie-Therese De Strycker, Christiane Philipart en helemaal rechts Flore Stappers (Oostkamp). © GF
Redactie KW

De Oostkampse atlete won die prijs bij de vorige editie ook al.

Flore Stappers uit Oostkamp is tweevoudig vice-Europees kampioene atletiek op de 100 en de 200 meter. Ze won daarnaast ook nog de trofee voor beste jongere.

We zien Bernard Le Maire, winnaar Award Senior Nico Dumalin, genomineerde Christiane Philipart, en Pascal Stappers (Oostkamp) met uitzonderlijke resultaten in wielrennen en mountainbike.
We zien Bernard Le Maire, winnaar Award Senior Nico Dumalin, genomineerde Christiane Philipart, en Pascal Stappers (Oostkamp) met uitzonderlijke resultaten in wielrennen en mountainbike.© GF

Nico Dumalin uit Sint-Andries bij Brugge kreeg de award ‘Senior + 45’ voor zijn zesde plaats op het EK Marathon in het Poolse Lublin.

Europees Parlementslid Helga Stevens overhandigt de Lifetime Award aan Jacques Manderick (Waregem).
Europees Parlementslid Helga Stevens overhandigt de Lifetime Award aan Jacques Manderick (Waregem).© GF

Een Lifetime Award was er voor Waregemnaar Manderick Jacques, die excelleerde in verschillende disciplines. Zo vergaarde hij als voetballer 28 nationale selecties, ook als kapitein met deelname aan de Deaflympics 1969, was hij jarenlang speler bij DHC Kortrijk en behaalde hij de kampioenentitel en tal van bekers als kapitein. Hij werd twee keer geselecteerd voor het nationale dove volleybalteam en was ook een prima zwemmer en… snelwandelaar. Hij heeft een verleden als voetbalscheidsrechter, is al 22 jaar bestuurslid bij DHC Kortrijk en huidig ereondervoorzitter, en is ook bestuurslid bij 55+ club DHC Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier