Bekerfinale geen makkelijke opdracht, maar vertrouwen is groot bij KV Kortrijk

Redactie KW

In het voetbal speelt KV Kortrijk morgenavond de bekerfinale. Zonder twijfel één van de belangrijkste wedstrijden uit de geschiedenis van de club. Tegenstander op de Heizel is Sporting Lokeren, dat net als Kortrijk nog nooit een prijs kon winnen. De belangen zijn dus groot, maar Hein Vanhaezebrouck en co zijn vast van plan om met de beker terug naar huis te keren.

Het zijn hoogdagen voor KV Kortrijk. Na de kwalificatie voor play-off 1 afgelopen woensdag, wacht morgen de bekerfinale tegen Lokeren. En dat wordt geen makkelijke opdracht. Want de Waaslanders verkeren in bloedvorm. Maar het vertrouwen is groot. Trainer Hein Vanhaezebrouck : ” Ik vind als je een bekerfinale start, dan start je alletwee aan 50 procent kans en zeker als dit de verhoudingen zijn. Was het Anderlecht – Kortrijk geweest, dan was het iets anders. Maar Lokeren – Kortrijk, ondanks hun goeie flow en ondanks dat zij de topploeg zijn van het ogenblik, denk ik toch dat we starten met een fifty-fifty-kans.

Mo Messoudi

Als Kortrijk de beker wint, dan zou dat de eerste prijs zijn uit de geschiedenis van de club. Mo Messoudi weet alvast hoe dat voelt. Hij pakte zeven jaar geleden de beker met Germinal Beerschot.” Die eerste was natuurlijk ook heel speciaal. Maar nu met Kortrijk is dat eigenlijk nog mooier. Ik denk dat we met een klein budget iets fantastisch realiseren en omdat het heel onverwacht is vooral.

Ruim 15.000 supporters maken mee de oversteek naar Brussel. Bekerwinst moet niet alleen een fantastisch seizoen bekronen, het zou ook een ultiem eerbetoon zijn aan sterke man Jean-Marc Degrijse, die begin dit jaar overleed.

(D.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Bekerfinale geen makkelijke opdracht, maar vertrouwen is groot bij KV Kortrijk

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier