Bekerfinale: Cercle Brugge verliest van AA Gent met 0-3

AA Gent heeft zaterdag in het Koning Boudewijnstadion de Beker van België gewonnen. Gent klopte in de finale in Brussel Cercle Brugge met 0-3 (rust 0-1), dankzij treffers van Coulibaly (35.), Leye (85.) en Grondin (90+3).

In een bleke eerste helft waren de kansen schaars. Buiten enkele
hete standjes voor doel konden beide teams geen echte kansen creëren. Het openingsdoelpunt viel dan ook uit de lucht. Het was Elimane Coulibaly die de Buffalo’s in de 35e minuut op voorsprong knalde met een knap schot in de linkerbenedenhoek.

Tweede helft

In de tweede helft moest de groen-zwart komen, maar Cercle miste punch om de Gentse verdedigers in verlegenheid te brengen. Het was integendeel Gent dat nog de beste kansen kreeg. Zes minuten voor tijd kopte Leye uiteindelijk de 0-2 tegen de touwen en gaf hij een onmondig Cercle zo de doodsteek. In de toegevoegde tijd maakte de ingevallen Grondin het helemaal af: 0-3.

Europees

Door de bekernederlaag speelt Cercle Brugge de tweede voorronde van de Europa League. De winnaar van het duel tussen Sint-Truiden en Genk komt in actie in de derde voorronde en Club Brugge start in de vierde en laatste voorronde. AA Gent speelt net als Anderlecht de derde voorronde van de Champions League.

Meer over de Bekerfinale zondag op Focus-wtv en in Sport West van Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 21 mei.