Beker gaat naar Knack Randstad Roeselare

In een bomvolle Lotto Arena in Antwerpen heeft Knack Randstad Roeselare zijn zevende beker uit de geschiedenis gepakt. Het versloeg Maaseik na een thriller met het kleinste verschil.

Maaseik opende de bekerfinale met een droge 3-0, maar Roeselare kon zich snel herstellen. Bij 7-8 bracht Frank Depestele zijn team zelfs voor het eerst op voorsprong. Bij 10-9 botste Knack Randstad voor de tweede keer op een discutabele beslissing van de scheidsrechter en dat speelde in de Roeselaarse hoofden. Maaseik liep uit, maar een bedrijvige Sam Deroo hield de West-Vlamingen in de running. Bij 15-16 kwam Roeselare opnieuw op voorsprong, maar dan vonden de Limburgers het welletjes. In geen tijd stond het 21-16 en was de eerste set beslecht.

Een totaal ander beeld in de tweede set: Roeselare opende een versnelling hoger en liep tot 2-6 uit. Maaseik vond niet meteen een antwoord en bij 6-11 leek de set al in een definitieve plooi gevallen. De Limburgers konden Knack Randstad, met Hendrik Tuerlinckx in een hoofdrol, niet bedreigen: van 11-16 ging het naar 14-21 en leek de set binnen. Roeselare maakte het zichzelf vervolgens lastig, want Maaseik naderde tot 21-22. Verder kwamen de Limburgers uiteindelijk niet: 22-25 en 1-1.

Roeselare moest de eerste minuten van de derde set aan Maaseik laten, maar vanaf 8-8 nam het de beurt volledig in handen. Zelfs twee opeenvolgende time-outs konden het ritme van Hendrik Tuerlinckx niet breken en met de Averbodenaar aan de service liep Roeselare uit tot 11-16. Bij 16-17 herstelde Dominique Baeyens met een time-out de rust, maar het haalde niets uit: van 17-21 ging het naar 24-24 en ex-Roeselarespeler Dragan Radovic deed de derde set in Limburgs voordeel kantelen: 26-24.

In de vierde beurt leek Roeselare aanvankelijk een vogel voor de kat. Maaseik liep uit tot 16-13 en toen sloeg de vlam in de pan. Een bal tegen de antenne na geharrewar aan het net werd in Limburgs voordeel gegeven en de zaal ontplofte. Frank Depestele ging verhaal halen bij scheidsrechter Arturo Di Giacomo, maar werd bestraft met geel. Het Roeselaarse publiek bekogelde het veld vervolgens met flesjes en propjes papier en dat inspireerde Knack Randstad blijkbaar. Bij 18-19 kwam het zelfs op voorsprong en een ontketende Kristof Hoho deed zijn ex-ploeg daarna de das om: 25-27.

In de tiebreak hield Baeyens het vertrouwen in Hoho en Verhelst, de twee sterkhouders van de vierde set. Roeselare nam de beste start via Armands Celitans, maar bij 7-7 was alles te herdoen. Ook na de wissel (7-8) bleven beide teams aan elkaar gewaagd. In een razendspannende slotfase leek Maaseik bij 14-12 gewonnen spel, maar Kristof Hoho haalde de beker binnen voor Roeselare. (mvdr)

Setstanden: 25-20, 22-25, 26-24, 25-27 en 15-17.