Beker – Club krijgt rammel, Cercle gaat verder

Club Brugge heeft een 1-4 pandoering gekregen van AA Gent. Cercle Brugge schakelde Zulte Waregem uit, en Kortrijk-Roeselare eindigde op 3-2.

Club zal zich zijn eerste wedstrijd na de winterstop nog lang heugen. Nochtans stond het bij de rust nog verdiend 1-0 voor, een goal van Akpala na een mooie assist van Kouemaha. Maar in de twede helft kantelde het spelbeeld. Custovic verrasste Stijnen met een lob, en Leye trapte binnen na een staaltje wanverdedigen.

Gent kon daarna naar hartelust counteren, en scoorde nog twee keer via Custovic en Smolders.

Kortrijk had het knap lastig met de Roeselaarse aanwinst Rukavytsya, maar kwam in de tweede helft toch op voorsprong via Benteke. De Beule en Ibou leken voor een comfortabele 3-0 te gaan zorgen, maar Roeselare knokte nog terug. Dissa en Tomou hielden de spanning in de terugmatch.

Cercle naar Anderlecht

In de laatste wedstrijd van de achtste finales, die eerder al drie keer was uitgesteld, trok Cercle Brugge makkelijk het laken naar zich toe. Van Eenoo en Foley scoorden nog voor de rust. Zulte Waregem kwam terug in de wedstrijd, met een penalty van Roelandts, maar Foley nam elke twijfel weg. Cercle speelt woensdag de kwartfinale in Anderlecht. Of dat in een wedstrijd zal gebeuren, moet de rechtbank beslissen.