BC Telenet Oostende wint de topper tegen Okapi Aalstar

BC Telenet Oostende heeft een verrassend ruime zege behaald tegen het tweede gerangschikte Generali Okapi Aalstar. Het werd 82-73.

Aalstar begon zaterdagavond het best aan de partij, maar het was de thuisploeg die het eerste quarter afsloot met een kleine voorsprong (20-18). Ook in het tweede quarter hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en Aalstar dichtte de kleine kloof en ging zelfs met één punt voorsprong de rust in (42-43). Ook in de tweede helft kregen de aanwezige toeschouwers een spannende wedstrijd te zien. Oostende deed de wedstrijd kantelen en ging de laatste tien minuten in met 65-62 voorsprong. In het vierde quarter stelde de thuisploeg zijn overwinning veilig. Oostende haalde het uiteindelijk met 82-73. Voor de Oostendenaars was het de tiende overwinning in negentien wedstrijden. Met 27 punten kroonde Darell Mitchell zich tot topschutter bij de Oostendenaars.