BC Telenet Oostende trekt positieve lijn door tegen Leuven Bears

Nadat het zich eerder deze week al plaatste voor de Final Four van de EuroChallenge won BC Telenet Oostende zaterdag met 69-74 op bezoek bij Stella Artois Leuven Bears.

De Oostende basketbalclub kreeg deze week het goede nieuws dat het straks de Final Four mag organiseren en wou dat wat extra kleur geven door te winnen in Leuven. Beide ploegen waren in het eerste quarter aan elkaar gewaagd, waardoor het na tien minuten 20-19 stond. In de tweede set toonde de thuisploeg zich iets beter dan de ploeg van Jean-Marc Jaumin waardoor er gerust werd bij een 35-31 tussenstand. Ook in het derde quarter ging de wedstrijd gelijkopgaand. Oostende begon aan de laatste tien minuten met een 59-54 achterstand, maar ontbond dan zijn duivels en won het laatste quarter met tien punten verschil, waardoor het uiteindelijk 69-74 werd. Bij de bezoekers was Matt Lojeski opnieuw de grote uitblinker met 21 punten.