BC Telenet Oostende plaatst zich voor Eurocup basketbal

Redactie KW

BC Oostende heeft zich woensdag voor de groepsfase van de Eurocup basketbal geplaatst. In de terugwedstrijd van het kwalificatieduel tegen het Zweedse Norrköping won Oostende met 70-67. De heenwedstrijd had de kustploeg al met 62-88 gewonnen.

Ook zonder de geblesseerde Tomas Van Den Spiegel is BC Oostende er woensdagavond in geslaagd om zich te plaatsen voor de Eurocup basket. Oostende nam meteen een snelle start en via driepunters van Djordjevic, Rich, Lojeski, Petrovic en Booker bereikte BCO een comfortabele 22-12-voorsprong. Na de vierde fout van Sakota kreeg Oostende het vervolgens inside moeilijk, maar Serron nam zijn team op sleeptouw: 43-35 halfweg.

Een stuurloze thuisploeg moest na de pauze bij 51-54 even de rol lossen, maar via uitblinker Christopher Booker – goed voor 14 punten – haalde Telenet Oostende toch de overwinning én de kwalificatie binnen: 70-67.

De Eurocup is na de Euroleague de tweede beker in Europa. Landskampioen Charleroi kwalificeerde zich voor de Euroleague, Bergen en Oostende voor de Eurocup. De loting voor de groepsfase vindt op 11 oktober plaats. Aalst en Antwerp gaan in de EuroChallenge aan de slag, de competitie waarin BC Oostende vorig seizoen brons heeft gepakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier