BC Telenet Oostende in halve finales play-offs

Redactie KW

BC Telenet Oostende heeft zich zaterdag geplaatst voor de halve finales van de play-offs in het basketbal. Het won de derde en beslissende wedstrijd met 77-72 van Antwerp Giants. In de halve finale neemt BCO het vanaf dinsdag op tegen Spirou Charleroi.

BC Telenet Oostende blijft in koers voor de titel in het basketbal. De ploeg van Jean-Marc Jaumin versloeg zaterdagavond in de derde en beslissende wedstrijd Antwerp Giants met 77-72. Oostende was de eerste periode de mindere van Antwerpen (16-19), maar herpakte zich in de tweede periode. De kleine bonus aan de rust (39-38), werd na de pauze verder uitgediept door een onhoudbare Matt Lojeski, goed voor 24 punten. Hij loodste zijn team in het derde quarter samen met Tomas Van Den Spiegel naar een comfortabele 62-54-voorsprong. Bij 68-57 had Oostende gewonnen spel, maar het bracht zichzelf nog in moeilijkheden door in het slotquarter slechts 2 van de 14 vrijworpen te scoren. Dichter dan 77-72 kwam Antwerpen echter niet.

De ploeg van coach Jean-Marc Jaumin neemt het nu in de halve finales op tegen Spirou Charleroi. De eerste wedstrijd is op dinsdag 24 mei voorzien in Charleroi, de tweede wedstrijd op donderdag 26 mei in Oostende. Een eventuele belle is voor 28 mei, opnieuw in Charleroi.

Ook Bergen plaatst zich

In de andere derde wedstrijd van de kwartfinales won Bergen met 85-74 tegen Leuven Bears. In de halve finales nemen ze het op tegen Aalst. De heenwedstrijd wordt op 24 mei in Aalst afgewerkt, de terugwedstrijd staat twee dagen later op het programma in Bergen, de eventuele belle wordt op 28 mei in Aalst gespeeld.

(mvdr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier