BC Telenet Oostende buigt pas na verlenging voor Leuven

BC Telenet Oostende verloor zaterdagavond met 96-90 op bezoek bij Leuven Bears. Na veertig minuten stond het 75-75, waardoor er een verlenging aan te pas kwam.

Beide ploegen waren veertig minuten lang aan elkaar gewaagd. Leuven sloot het eerste quarter af met een 21-19-voorsprong. In het tweede quarter konden de Oostendse bezoekers hun achterstand omzetten in een krappe voorsprong aan de rust: 40-41. Leuven liet zich daardoor echter niet van de wijs brengen en vocht terug. Na dertig minuten en bij een 55-55-tussenstand viel alles te herdoen. Ook in het laatste quarter gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe, waardoor een verlenging uitsluitsel moest brengen. Daarin toonde de thuisploeg zich het sterkst met een 21-15-quarterwinst. Kennedy Winston was bij BC Telenet Oostende goed voor 23 punten. Dusan Sakota en Christopher Booker scoorden elk zestien punten voor de bezoekers.