BC Telenet Oostende behaalt zege bij Optima Gent

Op bezoek bij hekkensluiter Optima Gent heeft BC Telenet Oostende geen steek laten vallen. De bezoekers haalden het met 59-66.

Telenet Oostende heeft de heenronde in de Ethias League positief afgesloten. Ondanks de afwezigheid van sterkhouder Matt Lojeski haalde BCO het van Optima Gent. Beide partijen bleken lange tijd aan elkaar gewaagd en dat resulteerde ook in een spannende tussenstand aan de rust (28-30). In de tweede helft breidde Oostende die voorsprong echter stelselmatig uit, waardoor het uiteindelijk 59-66 werd. Door de overwinning staat Oostende opnieuw iets steviger op de vierde plaats. Eerste achtervolger Antwerp Giants ging zaterdag zwaar onderuit bij Spirou Charleroi. De landskampioen haalde het met 91-68.