BC Telenet Oostende behaalt vlotte zege tegen Aalstar

BC Telenet Oostende ondervond zaterdagavond verrassend weinig problemen met Aalstar. De Oostenaars wonnen met 81-71.

In het eerste quarter toonde BC Telenet Oostende meteen wat de intenties waren. Na tien minuten leidde de thuisploeg al met 24-19. In het tweede quarter werd die voorsprong zelfs nog uitgediept, waardoor er met een ruime 44-31-voorsprong kon gerust worden. Ook in de tweede helft gingen de kustjongens op dat elan door. Bij het ingaan van het vierde quarter stond het 63-49. In het vierde quarter leek Oostende de Aalsterse bezoekers helemaal af te maken bij een 81-58-tussenstand, maar de bezoekers zetten in de slotfase nog een 0-13-tussenspurt neer. Dat bracht de Oostendenaars echter niet meer in de problemen. Met respectievelijk twintig en zeventien punten waren Dragisa Drobnjak en Kennedy Winston de grote uitblinkers bij de thuisploeg.