BC Telenet Oostende behaalt krappe zege bij Okapi Aalstar

BC Telenet Oostende heeft zaterdag zijn zesde opeenvolgende competitiezege behaald, al gebeurde dat niet zonder slag of stoot. Bij Okapi Aalstar werd het 73-76.

De Oostendenaars waren zaterdagavond meteen op achtervolgen aangewezen. Na tien minuten leidde de thuisploeg met 23-17. In het tweede quarter kwam de ploeg van trainer Jean-Marc Jaumin dichterbij, waardoor er gerust werd met amper één punt achterstand (38-37). Na de pauze ging Oostende op zijn elan door en opnieuw werd het quarter gewonnen, waardoor de bezoekers plots één punt voorsprong hadden (54-55). In de laatste tien minuten diepte Oostende die voorsprong nog wat uit, maar het bleef toch spannend tot het laatste fluitsignaal. Met 21 kroonde Matt Lojeski zich nog maar eens tot man van de match bij geel-zwart, maar ook Faison (16 punten) en Thomas (15 punten) hadden een ruim aandeel in de bezoekende zege.