BC Oostende zeker van vierde plaats

Redactie KW

BC Telenet Oostende versloeg zaterdagavond leider Charleroi met 94-75, en is daardoor zeker van de vierde plaats.

Oostende zette in de King Classic meteen de toon. Met een opvallend hoog afwerkpercentage nam Oostende direct het voortouw. In het eerste quarter stribbelde Charleroi nog tegen, maar enkele rake driepunters van Mitchell en Huffman zorgden voor de ruime Oostendse voorsprong aan de rust : 49-33. Na de rust controleerde Oostende de match, en zelfs enkele jongeren zoals Jean Salumu en Maxime Verspeeten kregen speelminuten. Uiteindelijk haalde Oostende het met 94-75 van een al bij al erg zwak Charleroi.

Door die zege is Oostende mathematisch zeker van de vierde plaats. Het kan Bergen niet meer bijhalen want Bergen was immers beter in de onderlinge confrontaties. Antwerp Giants is inmiddels ook zeker van de vijfde stek en Oostende neemt het in de eerste ronde van de play-offs op tegen Antwerp Giants. De play-offs beginnen op dinsdag 17 mei, en verlopen volgens een best-of-three. Oostende heeft het thuisvoordeel in de eerste en derde match. De winnaar van die best-of-three komt uit tegen Charleroi in de halve finale.

Komende woensdag is Oostende nog vrij, en zaterdag staat dan de laatste competitiematch van het seizoen op het programma : BC Oostende – Optima Gent.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier