BC Oostende wint vlot van Leuven

© BELGA
Redactie KW

BC Oostende had zaterdagavond geen moeite met een mak Leuven. De kustploeg won met 100-57.

BC Oostende begon sterk aan de partij. Onder impuls van een sterke Jamel McLean, ex-speler van Leuven, liep Oostende uit : 29-17 na het eerste quarter. In het tweede quarter duwde BCO door en al vlug stond er een twintiger op het scorebord. Leuven gaf soms een erg makke indruk. Bij Oostende was Matt Lojeski erg bedrijvig met vijftien punten in de eerste helft. Ruststand : 56-32.

Oostende begon ook furieus aan het derde quarter en Dragisa Drobnjak zorgde voor de dertiger : 68-37 na 25 minuten. Bij Leuven kregen heel wat jongeren speelgelegenheid en Oostende liep verder uit : 79-41 na een halfuur.

In het vierde quarter schreeuwde het publiek om een century en het kreeg die ook. Jamel McLean zorgde met twee vrijworpen voor 100-52. Leuven milderde in de slotminuut tot 100-57. In de slotfase kregen enkele jongeren speelminuten van coach Gjergja : Yassine El Mahsini, Khalid Boukichou en zelfs Renzy Berquin. Uitblinker van de match was Matt Lojeski met dertig punten. De Amerikaan miste van de hele avond slechts één schot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier