BC Oostende wint van Antwerp Giants

© BELGA
Redactie KW

Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie boekte BC Oostende een belangrijke zege. Het won thuis van Antwerp Giants met 65-55.

BC Oostende begon sterk aan deze partij, met de tweede plaats als inzet. De kustploeg liep in het eerste quarter uit tot maximaal dertien punten. Antwerp Giants bleef echter aanklampen en beetje per beetje kwam de ploeg van coach Casteels in de match. Net voor de rust kwamen de bezoekers op voorsprong, maar Oostende ging toch rusten met een 33-31-voorsprong.

In het begin van de tweede helft demonstreerde center Mejri. Tomas Van Den Spiegel raakte gefrustreerd en beging een domme technische fout. Antwerp Giants liep uit, maar op wilskracht vocht Oostende terug. Drobnjak, Winston en Wright zorgden voor de punten. In het vierde quarter liep Oostende verder uit en na 35 minuten was de match al gespeeld. Oostende stond toen al zestien punten voor, net genoeg om tegen Antwerp Giants in het voordeel te staan bij een eventuele gelijke stand. De inbreng van Ralph Biggs, ex-Oostende, was echter doorslaggevend. Hij beperkte het verschil tot tien eenheden : 65-55. Antwerp en Oostende staan nu samen op de tweede plaats, maar Antwerp was dus net iets beter in de onderlinge duels.

Vrijdag gaat Oostende op bezoek bij Charleroi, met de eerste plaats als inzet. Komend weekend spelen de Giants thuis tegen Bergen.

(OV, foto Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht. En vanavond op Focus vanaf 18u00

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier