BC Oostende wint met twintiger tegen Pepinster

Redactie KW

De kustploeg is na zijn 85-65-zege tegen Pepinster met een 11-3-balans de virtuele leider van de Ethias League.

Oostende blijft dit seizoen in eigen huis ongeslagen, Belgisch en Europees. Met Thompson als productief speerpunt nam Oostende al in het openingskwart ruim afstand van de Pepins. Thompson en Wilkinson hadden in anderhalve minuut de match met een opmerkelijke 9-0 geopend. He veertiende punt van Thompson, van wie de rugproblemen duidelijk opgelost waren, resulteerde in 28-15-cijfers. Pepinster dat naast Wilkins ook Akingbola en Jadin miste, slaagde er in het tweede kwart in de schade te beperken. Maximaal leidde de kustploeg met 43-26, aan de rust was het 45-32.

Met een vijftal punten van Boukichou overschreed Oostende snel de twintigpuntengrens. Bij 56-35 wist Pepinster meteen dat ze geen enkele zegekans meer maakten. De ijverige blauwbloezen probeerden nog de schande van een dertiger te vermijden. Na 85-56 beperkte Lemaire met twee rake bommen het verschil tot een twintiger: 85-65.

Thompson (20 punten, 2 rebounds) en Wilkinson (11 punten, 8 rebounds) waren de uitblinkers bij Oostende waar alle spelers minuten kregen.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier