BC Oostende wint in Charleroi en begint als leider aan de play-offs

© VDB
Redactie KW

Het was een superweek voor BC Oostende. Eerder won het al van Leuven en Antwerp Giants, vrijdagavond was de kustploeg te sterk voor Charleroi. In Charleroi werd het 63-68 en daardoor beëindigt BC Oostende de reguliere competitie als leider.

Vrijdag stond de King Classic op het programma in Charleroi en dit keer waren de belangen nog groter. De winnaar was zeker van de titel in de reguliere competitie en van de beste uitgangspositie in de play-offs.

Oostende, nog steeds zonder de geblesseerde Lojeski, begon aarzelend aan de partij. Oostende schoot aan een laag percentage en Charleroi, met een sterke Riddick, liep uit tot 19-11. In het tweede quarter vocht Oostende terug, maar aan de rust stond het 38-33.

Oostende speelde vervolgens een subliem derde quarter, met Kennedy Winston in een glansrol. De kustploeg beperkte Charleroi in dat quarter tot zes puntjes en leek op weg naar een stunt. De kustploeg rook bloed en gaf de zege niet meer uit handen : 63-68.

Door deze zege is Oostende zeker van de titel van de reguliere competitie. Oostende en Charleroi staan op gelijke hoogte, maar Oostende was beter in de onderlinge resultaten. Morgen kan Antwerp Giants nog op gelijke hoogte komen, maar dan blijft BCO nog steeds in het voordeel door de betere onderlinge resultaten. Als Antwerp wint, zakt Charleroi trouwens naar de derde plaats.

De zege is superbelangrijk voor BC Oostende. Meteen is de kustploeg zeker van een ticket voor de Eurocup en het thuisvoordeel in de play-offs. Nu heeft BC Oostende een weekje rust en dan neemt het in de halve finale op tegen Aalstar of Bergen in een best-of-three. De eerste partij wordt gespeeld op maandag 21 mei in Oostende. Woensdag gaat BCO op verplaatsing.

(OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier