BC Oostende wint en komt op kop

© VDB
Redactie KW

BC Oostende is de nieuwe leider in de Ethias League. Het won vrijdag met 78-65 van Antwerp Giants en komt aan de leiding.

In tegenstelling tot de voorbije wedstrijden kon BC Oostende opnieuw een beroep doen op Matt Lojeski en Dusan Katnic. Het verloor deze week echter wel zijn kapitein Veselin Petrovic, die geopereerd werd aan de meniscus en minstens vier weken out zal zijn. Het eerst kwart verliep erg gelijkopgaand. Beide teams gaven elkaar geen duimbreedte toe waardoor het 18-18 stond na de eerste buzzer.

Het tweede luik was aanvankelijk voor de bezoekers, die overigens niet op de steun van hun supporters konden rekenen wegens fileleed richting Sleuyter Arena. De inbreng van de voor eigen publiek debuterende Thomas De Thaey bracht de schwung terug in de Oostendse rangen. In de zeven minuten speeltijd die hem werden gegund, gaf hij zijn visitekaartje af met acht punten op rij waarmee hij de kustploeg op een 36-35-voorsprong bracht. Dankzij een bom van Katnic werd de rust ingegaan met een voorsprong : 41-35.

Een bonus die BCO niet meer handen zou geven na de pauze. Een ontketende Mario Stojic (goed voor 21 punten) bleek onhoudbaar voor de Antwerpenaren. Onder zijn impuls stond het 48-40 halfweg het derde kwart.

In de vierde periode bleef BCO dominant. De Giants kregen nog even wat hoop bij 70-63, maar toen ook Lojeski zijn weg naar de korf vond, waren ze eraan voor de moeite. Een knappe zege voor de mannen van coach Dario Gjergja die met hun vierde zege op rij meteen ook de leiding pakken in de Ethias League.

BCO : Stojic 21, Wilkinson 12, Djordjevic 4, Wright 4, Lojeski 13, Katnic 7, Salumu 3, De Thaey 8, Drobnjak 6

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier