BC Oostende wint eerste match in Eurocup

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

BC Telenet Oostende begon woensdag aan de poulefase van de Eurocup. De kustploeg haalde het gemakkelijk van Panionios Athene met 84-68.

BC Oostende nam de beste start. Onder impuls van Brent Wright, Matt Lojeski en Mario Stojic liep Oostende 18-7 uit. Chris Booker, ex-speler van BC Oostende, was een van de weinige spelers van Panionios Athene op niveau in die beginfase. Met onder andere twee bommen van Wes Wilkinson stond het na het eerste quarter 26-16.

Panionios begon stevig aan het tweede quarter en BCO kwam in foutenlast. Al vrij vroeg hoorden Dusan Katnic en Mario Stojic hun derde fout. Aan de rust stond het 40-37.

Oostende begon aan de tweede helft met een 9-0-tussenspurt. De Grieken hadden het moeilijk met het tempo van Oostende. Athene scoorde in het derde quarter slechts tien punten. BCO begon met een 62-47-voorsprong aan het vierde quarter en even leek het nog fout te lopen. De Grieken naderden tot op negen punten, maar dan scoorden Wilkinson en Stojic weer voor Oostende. Uiteindelijk werd het 84-65 voor BCO.

De andere wedstrijd in de poule van Oostende werd gewonnen door Unics Kazan : 64-75 tegen Zielona Gora.