BC Oostende verliest ook derde Europese match

Redactie KW

MET VIDEO – Dinsdag werkte BC Telenet Oostende zijn derde partij af in de Eurocup. Oostende verloor van Asvel Lyon-Villeurbanne met 53-70 na een teleurstellende prestatie.

Vooraf werd er enkel gepraat over Tony Parker, de NBA-vedette die even bij Lyon-Villeurbanne speelde. Eerst zou hij in Oostende spelen, dan weer niet en dan zou hij toch present voor de opworp. Uiteindelijk was er dinsdag geen spoor van Tony Parker.

BCO leek daar aanvankelijk van te profiteren. De kustploeg opende uitstekend : 15-3 na minder dan zes minuten. De Fransen knaagden echter aan hun achterstand en net voor de rust stonden de Fransen alweer voor : 28-30.

Oostende begon uitstekend aan het derde quarter, maar opnieuw kon de kustploeg het hoge tempo niet aanhouden. Meer zelfs, BC Oostende ging volledig ten onder aan de niet eens zo sterke Fransen. In het vierde quarter liep de score nog op tot 53-70. Het publiek trakteerde spelers op een fluitconcert. Vooral defensief stapelde BCO de blunders op.

Na drie van de zes speeldagen lijkt Oostende nu al uitgeschakeld. Sofia, Valencia en Asvel hebben elk al twee zeges, Oostende nog geen enkele.

BC Oostende verliest ook derde Europese match

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht. En vanavond in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier