BC Oostende verliest eerste match tegen Charleroi

Redactie KW

BC Telenet Oostende nam het woensdagavond op in de halve finale van de play-offs in en tegen Charleroi. BCO verloor met 71-59.

Trainer Jean-Marc Jaumin moest heel wat sleutelen aan z’n team. Marcus Faison is out met een spierblessure en Darrel Mitchell keerde vliegensvlug terug naar Amerika omdat zijn moeder onverwacht is overleden. Toch begon BC Oostende uitstekend aan de partij. Na het eerste quarter stond het 13-20 onder impuls van Trevor Huffman en Caleb Green.

Oostende hield de voorsprong vast in het tweede quarter, maar ging toch kopje onder in de tweede helft. Charleroi, nochtans niet indrukwekkend, beperkte Oostende in de tweede helft tot twintig punten en won uiteindelijk met 71-59.

Bij Oostende was er trouwens nog een incident. Stéphane Pelle, normaal gezien buitenlander op overschot, zat toch in de wedstrijdselectie door de afwezigheid van Darrel Mitchell. Hij had echter zijn schoenen niet mee, en daardoor speelde hij niet.

Donderdagavond wordt de tweede match in Oostende gespeeld. Als Charleroi opnieuw wint, stoot het door naar de finale. Als Oostende wint, wordt er zaterdagavond een beslissende match in Charleroi gespeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier