BC Oostende verliest eerste match in de Eurocup

Redactie KW

Dinsdagavond verloor BC Oostende op de eerste speeldag van de Eurocup. De kustploeg had de zege in handen, maar verloor na een spannende slotfase met 65-66 van Lukoil Sofia.

Voor het eerst in vier seizoenen was BC Oostende er nog eens bij in de Eurocup. Sofia schoot echter het best uit de startblokken, maar Oostende maakte onder impuls van Jason Rich nog gelijk, net voor het einde van het eerste quarter. Oostende scherpte de verdediging aan in het tweede quarter en dat rendeerde : 32-26 aan de rust.

Oostende nam een droomstart na de rust. Na twee bommen liep Oostende ruim uit, maar beetje per beetje knaagden de Bulgaren aan hun achterstand. Het vierde quarter was erg spannend. BCO vond op het einde amper nog de korf, en de ervaring van Stoykov, de topschutter aller tijden in de Eurocup, en Sundov gaf de doorslag. Die laatste is 2m21 en scoorde zowaar met een bom. Oostende leek uitgeteld, maar met een tweepunter en een driepunter bracht Dusan Djordjevic de bordjes weer in evenwicht. Brandon Heath mocht voor Lukoil de laatste aanval afwerken, maar hij werd foutief afgestopt door Jason Rich. Heath scoorde een vrijworp en in de resterende twee seconden kon BCO niet meer scoren. De ultieme poging van Djordjevic strandde op de ring. BCO verloor in de slotfase, nadat het op een bepaald moment elf punten voorsprong had…

In de andere match in poule D won Asvel Lyon-Villeurbanne thuis van Valencia met 87-78. Tony Parker, een NBA-ster die voor Asvel uitkomt, was goed voor 34 punten, 5 rebounds, 5 assists, 1 steal en 8 uitgelokte fouten. Volgende week gaat BCO op bezoek bij Valencia.

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht, en in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier