BC Oostende slikt nederlaag bij concurrent Charleroi

Een dominant Spirou Charleroi domineerde titelverdediger Telenet Oostende in het eerste onderling duel van dit seizoen. Twee dagen nadat beide teams een Eurocupduel n het buitenland gespeeld hadden, waren de Henegouwers duidelijk de betere ploeg. Charleroi won met 84-70.

Aan de vrijworplijn opende Gillet na 2 minuten de score: 0-2. Het eerste antwoord van de Karolingers verklapte al veel over hun gretigheid. De score kantelde heel snel tot 8-2. Pas na 22-22 nam de thuisploeg echt afstand. Aan de rust stond een kloof van zeven punten (39-32) op het bord.

In het derde kwart verdubbelden Mukubu, Watson en Mallet heel vlot dat verschil: 46-32. Iets voor het halfuur was zelfs de twintigpuntengrens in beeld. Ponitka, Stipanovic en Berggren gaven de indruk toch nog nieuwe spankracht in de match te stoppen. In de 34ste minuut herleidden ze de kloof tot tien eenheden: 63-53. De grote jongens Stipanovic en Berggren keken te vroeg tegen een vijfde fout aan. Serron legde de 84-70-eindstand vast.