BC Oostende plaatst zich voor de finale van de play-offs

© BELGA
Redactie KW

BC Telenet Oostende werkte woensdag de tweede match van de halve finales van de play-offs af. Ook nu werd Bergen geklopt : 78-85. Door die zege plaatst BCO zich voor de finale van de play-offs.

BC Oostende maakte maandag indruk door in de eerste wedstrijd Bergen met ruime cijfers te verslaan : 92-67. De Henegouwers waren woensdagavond niet van plan om zich in eigen huis ook naar de slachtbank te laten leiden en ze namen direct het initiatief. BCO klampte aan en aan de rust stond het 45-42 voor Bergen. BCO, waar coach Dario Gjergja roteerde met maar liefst elf spelers, maakte in het derde quarter het verschil. Op het einde van dat quarter toonden Kennedy Winston en Matt Lojeski hun klasse en BCO sprintte weg. In het vierde quarter behield BCO de controle : 78-85.

BCO is nu zeker van de finaleweek van de play-offs. Daarin speelt het volgende week tegen Spirou Charleroi of Antwerp Giants. BCO speelt maandag in eigen huis, woensdag op verplaatsing en vrijdag opnieuw in eigen huis. Een eventuele vierde en vijfde match worden in de daaropvolgende week afgewerkt. De finale wordt afgewerkt volgens een best-of-five.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier