BC Oostende plaatst zich voor de bekerfinale

BC Telenet Oostende speelt op paasmaandag 1 april de finale van de Beker van België. In de terugmatch van de halve finales kwam het nooit in de problemen tegen Bergen.

Voor de wedstrijd raakte bekend dat guard Dusan Djordjevic een jaar langer in Oostende blijft. De 29-jarige Dusan Djordjevic is een van de sterkhouders dit seizoen bij BC Oostende. De guard is het verlengstuk van coach Dario Gjergja op het parket. “Dusan voelt zich ook zeer goed in zijn vel in Oostende”, stelt sportief manager Philip Debaere nog.

BC Oostende verdedigde een voorsprong van twaalf punten uit de heenmatch. Eerder won het met 66-78 in Bergen. Bergen liep in de aanvangsfase snel uit tot 2-7, maar dan herpakte BC Oostende zich en na vijf minuten stond het al 10-7. Met dertien punten in het eerste quarter zorgde Matt Lojeski eigenhandig voor de Oostendse voorsprong na het eerste quarter : 19-18. BC Oostende behield de controle in het tweede quarter en aan de rust stond het 44-38 voor BC Oostende.

In de tweede helft kwam BC Oostende, dat niet diep moest gaan, niet meer in de problemen tegen Bergen. De match eindigde uiteindelijk op 82-73. Invallers Boukichou en El Mahsini zorgden voor de laatste punten.

De bekerfinale wordt gespeeld op paasmaandag 1 april in Antwerpen. Tegenstander wordt dan wellicht Okapi Aalstar, dat in de heenmatch een ruime voorsprong opbouwde tegen Pepinster.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.