BC Oostende organiseert Final Four

Redactie KW

Vrijdagnamiddag kreeg BC Oostende heerlijk nieuws. De basketclub mag de Final Four van de EuroChallenge organiseren op vrijdag 29 april en zondag 1 mei. Oostende pakt zo uit met een mooi verjaardagscadeau, want de club bestaat veertig jaar. De Oostendse arena biedt plaats aan meer dan vijfduizend mensen.

BC Telenet Oostende wou de Final Four aanvankelijk samen met Gravelines organiseren, maar de Fransen werden in de kwartfinale uitgeschakeld. Oostende overleefde die kwartfinale wel door woensdag de beslissende match te winnen tegen het Letse Ventspils, en het ging dan maar alleen voor de organisatie van de Final Four. Ook Spartak Sint-Petersburg wou het finaleweekend van de derde Europese beker organiseren, maar toch krijgt Oostende het vertrouwen van de FIBA.

De kustploeg wou die Final Four organiseren om het 40-jarige bestaan van de club te vieren. Op vrijdag 29 april speelt Oostende in de eigen Sleuyter Arena de halve finale tegen het Sloveense Novo Mesto. Spartak Sint-Petersburg en Lokomotiv Koeban vechten in de andere halve finale een Russisch onderonsje uit. Op zondag 1 mei wordt dan de finale gespeeld.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 7 april 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier