BC Oostende op één zege van titel

© BELGA
Redactie KW

BC Oostende versloeg vrijdagavond in de derde wedstrijd van de finale van de play-offs Spirou Charleroi met 82-79. Als het dinsdag wint op Charleroi, mag BCO zijn dertiende titel in zijn bestaan vieren.

Na een gelijkopgaand begin (10-10 na 5′) kwam Spirou Charleroi net voor het einde van het eerste quarter voor de eerste keer op voorsprong : 16-17 (na 10′). Daarna stoomde het door naar 18-25, maar een gebeten Matt Lojeski – die op de bank startte – loodste Oostende opnieuw in de match : 25-25. Via een aan honderd procent afwerkende Beghin liepen de Carolo’s daarna maximaal negen punten uit : 28-37. In een tumultueus slot, waarbij de speaker het publiek tot tweemaal toe moest aanmanen om niets op het terrein te gooien, kon Oostende nog milderen tot 37-42.

BC Oostende kwam het best uit de kleedkamer en liep via 47-44 naar maximaal 55-47 uit, waarop Charleroi counterde (58-58) en met een onwaarschijnlijke buzzerbeater van Jiri Welsch het derde quarter zelfs winnend afsloot : 58-61 (na 30′). In het vierde quarter probeerde Oostende opnieuw (69-63), maar weer hadden de bezoekers een antwoord : 72-72. Op een halve minuut van het einde en bij een 80-77-stand kreeg Caleb Green drie vrijworpen, maar de ex-speler van Oostende kon er maar twee benutten en Kennedy Winston – uiteindelijk goed voor 27 punten – legde met twee vrijworpen de Oostendse zege vast.

Als BCO dinsdag wint op Charleroi, grijpt het zijn dertiende titel in zijn bestaan. Als het zou mislopen, krijgt Oostende nog een tweede kans, op vrijdag 8 juni in eigen huis.

(ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht van vrijdag 8 juni)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier