BC Oostende op een zege van Final Four

Redactie KW

BC Telenet Oostende won dinsdag de eerste match van de kwartfinale van de EuroChallenge tegen BK Ventspils met 86-74. Als Oostende vrijdag in Letland of volgende woensdag in Oostende wint, plaatst het zich voor de Final Four.

Oostende had trouwens opvallend weinig moeite met Ventspils. Op geen enkel moment stonden de Letten aan de leiding en Oostende behield constant de controle over de partij. Opvallend was dat Tomas Van Den Spiegel niet in actie kwam. Hij blesseerde zich maandag op training aan de enkel na een onschuldig duel. Dinsdag ging hij langs in het ziekenhuis, maar het is onduidelijk hoe lang de center out is.

Slecht nieuws voor Oostende was dat Spartak Sint-Petersburg dinsdag ook won van het Turkse Pinar. De Russen willen immers ook de Final Four organiseren. Oostende diende samen met Gravelines een kandidatuur in, maar Sint-Petersburg is de grootste concurrent. Wellicht gaat de organisatie van de Final Four naar één of meerdere geplaatste ploegen. Gravelines verloor dinsdag in eigen huis met één puntje verschil van Lokomotiv Koeban.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier