BC Oostende neemt overtuigend de maat van Charleroi

BC Oostende heeft een knappe overwinning behaald tegen Charleroi. In eigen huis won Oostende met 81-70 van de competitieleider. Oostende maakte na de rust het verschil. Vooral defensief speelden ze een strakke partij.

In de openingsfase ging het spel nog gelijk op. Jiri Welsch tekende voor de meeste punten bij de bezoekers. Maar Oostende kwam snel langszij via een driepunter van Serron en een knappe fast-break van een sterk spelende Djordjevic.

Na 18-23 in het eerste kwart dichtte Winston de kloof voor BCO. En diezelfde Winston zorgde met een buzzerbeater voor een 44-41 voorsprong voor Oostende bij de rust.

Na de pauze zakte Charleroi als een pudding in elkaar, mede dankzij de collectief sterke defensieve prestatie van de thuisploeg. Oostende liep stelselmatig uit en Lojeski kon met een driepunter een eerste keer een tienpuntenkloof op het bord zetten.

Charleroi kon niet meer reageren en ook in het slotkwart kwam het geen stap dichter. Oostende won uiteindelijk overtuigend met 81-70. Een zege die vertrouwens schenkt richting playoffs, later op het seizoen.