BC Oostende neemt optie op halve finale beker van België na winst in Luik

Redactie KW

Na de overtuigende Europese zege van afgelopen woensdag in de Sleuyter Arena tegen Stelmet Zielona Gora is Oostende er vrijdagavond ook in geslaagd om een mooie uitgangspositie te verwerven voor de terugwedstrijd in de kwartfinale van de beker van België. Het team van coach Dario Gjergja won immers met 83-93.

BCO nam een verschroeiende start en liet een 16-28 optekenen na het eerste kwart onder impuls van een ontketende Wes Wilkinson (21pt). Een voorsprong dat zo goed als behouden werd in het tweede hoofdstuk.

Luik kon rekenen op de trefzekere Iarochevitch (topschutter met 27pt) die zijn team enigszins in de match kon houden. Ook hij kon echter niet verhinderen dat Oostende met een geruststellende marge richting kleedkamers trok.

Toen de kustploeg die bonus na de rust nog kon vergroten (44-60) leek de partij gespeeld. Zoals vaker dit seizoen slonk die weliswaar weer als sneeuw voor de zon naar het einde van het duel toe. Mukubu bracht de stand namelijk terug naar 74-80 met nog 5′ op de klok. Brent Wright had het slotwoord met een bom waarmee hij de 83-93-eindstand op het bord zette.

In het bijzijn van de Sint mag de halve finale Oostende met een tienpuntenbonus op zondag 2 december niet meer ontglippen.

(SD, foto SD )

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Sport West, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier