BC Oostende maakte indruk in eerste match

Redactie KW

BC Oostende speelde dinsdag al de eerste match van belang. BCO won in Norrköping met 62-88, en lijkt nu al zeker van een ticket voor de Eurocup.

De Belgische competitie begint zaterdag pas, maar toch moest BCO dinsdag al aan de bak. BC Oostende nam het in de eerste officiële match van het seizoen op tegen Norrköping Dolphins. De inzet ? Een ticket voor de Eurocup, de tweede Europese beker.

Coach Jaumin begon met heel wat twijfels. Door meerdere blessures kon hij amper trainen met zijn volledige kern. Die vrees was blijkbaar ongegrond. BCO begon aarzelend, maar onder impuls van Serron, Rich en Sakota stond aan de rust al 34-42.

Lojeski maakte in het derde quarter acht punten op rij, en meteen was de match gespeeld. De Zweden spartelden nog even tegen, maar uiteindelijk won BC Oostende met ruime 62-88-cijfers. Maar liefst zes Oostendenaar eindigden in de dubbele punten. Woensdag wordt de terugmatch gespeeld in Oostende, maar nu al staat vast dat Oostende dit seizoen in de attractieve Eurocup zal uitkomen.

Zaterdag speelt BCO thuis tegen Leuven. De match begint om 20.30 uur in de Sleuyter Arena.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier