BC Oostende legt twee nieuwe spelers vast

Redactie KW

UPDATE – BC Oostende legde vrijdag een vierde en vijfde nieuwkomer vast: De 25-jarige Servische Dusan Sakota en de Amerikaan Jason Rich.

Dusan Sakota (25, 2m07) speelde vijf seizoenen voor het Griekse Panathinaikos Athene, met wie hij viermaal kampioen werd, driemaal de beker greep en in 2007 zelfs de EuroLeague won.

In het seizoen 2009-2010 speelde hij voor het Italiaanse Scavolini Pesaro, waar hij samenspeelde met Sam Van Rossom. Daar liep hij tijdens een wedstrijd een inwendige maagbloeding op. Bij zijn terugkeer herviel hij onmiddellijk met een buikspierblessure. Nu lijken alle problemen van de baan. Sakota was de voorbije dagen in Oostende en onderging een aantal scherpe medische testen, die aangeven dat hij klaar is voor een comeback. Sakota is al de vijfde Serviër in de Oostendse kern.

Daarnaast heeft BC ook de Amerikaan Jason Rich aangeworven.De 25-jarige shooting guard (1m91) tekende vrijdag voor een jaar. Hij komt over van het Israëlische Hapoel J-M, waarmee hij afgelopen seizoen uitkwam in de EuroCup.

(ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier