BC Oostende al zeker van tweede ronde Eurocup

© Rudy DECLERCK VDB
Redactie KW

De kustploeg won woensdagavond van Cantu met 77-75. Door die zege is BCO zeker van de volgende ronde, al wisten ze dat donderdagmorgen zelf nog niet in Oostende.

De dagbladen en de websites waren woensdag eensluidend : BC Oostende moet nog een keer winnen om door te stoten naar de volgende ronde. Klopt niet. BC Telenet Oostende is al zeker van een plaatsje bij de eerste drie en dus zeker van een ticket voor de volgende ronde, de Last 32.

Hoe zit dat?

BC Telenet Oostende staat alleen tweede met 6 zeges uit 8 matchen, Nymburk en Le Mans kunnen Oostende nog bijbenen in de laatste 2 matchen als zij beiden die 2 matchen beiden winnen. Nymburk en Le Mans hebben immers maar 4 zeges uit 8 matchen. De Tsjechen en de Fransen kunnen dus enkel nog maar op gelijke hoogte komen van BC Oostende en dan zegt het reglement dat er moet gekeken worden naar het onderling resultaat tussen alle ploegen met hetzelfde aantal overwinningen.

Als we de matchen tussen Oostende, Nymburk en Le Mans bekijken en daar een voorlopig klassement van opmaken, dan komen we tot deze stand : BC Oostende heeft 2 zeges (uit in Le Mans en thuis tegen Nymburk), Le Mans heeft 2 zeges (thuis tegen Nymburk en uit tegen Nymburk) en Nymburk staat met 1 zege (thuis tegen Oostende). Oostende en Le Mans spelen op de laatste speeldag nog tegen elkaar, Nymburk speelt geen onderlinge duels meer en kan dus BC Oostende en Le Mans ook niet meer bijbenen in dit klassement bij een eventuele gelijkstand tussen deze teams.

(OV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier