BBC Zwevezele One uitgeschakeld in play-offs

Redactie KW

BBC De Westhoek Zwevezele One werd donderdagavond in de halve finales van play-offs uitgeschakeld door Kangoeroes-Boom.

Nadat BBC De Westhoek Zwevezele maandag op eigen terrein al onderuit ging tegen Kangoeroes-Boom (82-95), moest het team van coach Etienne Dermaut ook donderdagavond in de tweede wedstrijd zijn meerdere erkennen in de leider na de reguliere competitie: 96-78.

De start was voor de thuisploeg (15-5), waarna De Westhoek zijn defense aanscherpte en zich terug in de wedstrijd knokte: 21-20 (na 10′). In het tweede quarter bleven de Westhoekers de evenknie van Boom (41-39 aan de rust), maar in het derde quarter kenden de Zwevezelenaars hun traditioneel dipje en voelden ze zich bekocht voor door de arbitrage. Via 50-41 ging het naar 67-48 aan het einde van het derde quarter en lag de match eigenlijk al in zijn definitieve plooi. In het slot kregen Laurent L’Hôte en Bram Deceuninck nog een applausvervanging van het massaal meegereisde Zwevezeelse publiek.

Quarterstanden: 21-20, 41-39, 67-48, 96-78.

Scoorden: DE SCHEPPER, L’HOTE 11, DE WACHTER 22, HEINLE 22, BRYSSE 10, Verdickt 6, Deceuninck 9, Laït, Onema, Devacht.

Voor BBC De Westhoek Zwevezele One was het zijn laatste wedstrijd in tweede nationale. Na dit seizoen doekt het bestuur zijn ploeg in tweede nationale immers op.

(ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout en Tielt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier