BBC Rozenbeka One en dames Knokke-Heist grijpen West-Vlaamse basketbalbeker

Redactie KW

BBC Rozenbeka One en BC Namedis chape Knokke-Heist veroverden zaterdag de Beker van West-Vlaanderen.

De finales van de Beker van West-Vlaanderen worden dit weekend voor het tweede jaar op rij georganiseerd door Melco Ieper en Blue Cats Ieper in de Stedelijke Sporthal in Ieper.

Zaterdag stonden de finales voor de heren en dames op het programma. Bij de heren greep BBC Rozenbeka One, dat zich eerder al kroonde tot kampioen in eerste provinciale, ook de beker. Het versloeg in de finale reeksgenoot BBC Koksijde One met 68-59. Daarmee is het de derde ploeg op rij, na Basket Sijsele (2009) en BMS Waregem Two (2010) die slaagt in de dubbel. De club neemt op die manier in schoonheid afscheid van zijn eerste ploeg. Doordat zo goed als de volledige kern volgend seizoen overstapt naar Olbak-Bissegem One, zag de club zich genoodzaakt om zijn eerste ploeg na dit seizoen op te doeken.

Bij de dames ging de beker naar eerstelandelijker BC Namedis chape Knokke-Heist. De dames van coach Ronny Seghers, die zijn vijfde beker als seniorescoach in de lucht mocht steken, wonnen de damesfinale met 66-56 van reeksgenoot Wytewa Roeselare.

Overige uitslagen van zaterdag:

– Microben gemengd: KBGO – Basket Sijsele 43-36.

– Pupillen meisjes: KBOB – Blue Cats Ieper 49-35.

– Pupillen gemengd: KBBC Zwevegem – Basket Sijsele 46-95.

– Miniemen meisjes: KBOB – Blue Cats Ieper 69-59.

– Cadetten meisjes: DB Brugge – Blue Wats Ieper 39-92.

(ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier