BBC De Westhoek Zwevezele wint West-Vlaamse derby

In tweede nationale van het basketbal stonden zaterdagavond BBC Oostkamp en De Westhoek Zwevezele tegenover elkaar. Het waren de bezoekers die aan het langste eind trokken.

Voor een vol huis kon Oostkamp niet rekenen op Piet De Bel, die moest afhaken met een peesontsteking aan de knie. De wedstrijd begon vrij evenwichtig, maar het was toch Oostkamp dat na het eerste quarter leidde met 21-18. In het tweede quarter nam de thuisploeg via een sterke Rotsaert de wedstrijd in handen en aan de rust bedroeg de kloof al tien punten (41-31).

In de tweede helft kwam Zwevezele geleidelijk aan opnieuw in de wedstrijd en na zes minuten in het derde quarter stond het plots 63-63. Even later kwamen de bezoekers zelfs voor het eerst op voorsprong en na dertig minuten stond het 66-67. In het vierde quarter namen de bezoekers nog meer afstand en met nog twee minuten op de klok stond het 66-72. In de slotminuten stelde De Westhoek Zwevezele de overwinning veilig (69-78).