Zwevezele zet belangrijke stap richting titel

De spelers van Zwevezele waren opgelucht na de overwinning.
Redactie KW

In de eerste provinciale van het West-Vlaamse basketbal stond de levensbelangrijke topper tussen Zwevezele en Waregem Two op het programma. De thuisploeg lag heel de wedstrijd boven en won uiteindelijk met 82-60.

BS Waregem Two toonde alvast de nodige ambities en zakte op volle sterkte richting Zwevezele af, met Bruyneel en Vanbecelaere in de spelerskern. Bij Zwevezele zat een zieke Renaudin op de bank. Niet overdreven veel volk in de Pancake-arena voor deze topper, die zo goed als zeker over de titel in eerste provinciale zou beslissen.

De thuisploeg startte furieus en leidde snel met 7-0. Waregem kwam beter en beter in de partij en begon uiteindelijk ook af te werken. Bij 13-9 leek de spanning weer terug in de partij te komen, maar een collectief sterk Zwevezele sloot het eerste quarter af bij 24-13. Bij Waregem schroefde coach De Wispelaere de verdediging wat harder aan en dat leverde resultaat op. De Zwevezeelse scoremachine viel stil, maar ook Waregem scoorde nog altijd niet op niveau. Bruyneel en Vanbecelaere creëerden de nodige shots, maar werkten onvoldoende af om de thuisploeg te bedreigen (36-27).

Na de rust leek Zwevezele het juiste ritme gevonden te hebben, maar weer kon Waregem de kloof dichten en tot op één puntje terugkomen. Petitpierre en Vancayseele orkestreerden echter de Zwevezeelse aanvallen en toen ook Bourdeaux zijn spel begon te vinden, liep de score plots heel snel op. Waregem zocht, maar vond geen oplossingen en bij het ingaan van het slotquarter was Zwevezele virtueel leider (59-39).

In de laatste tien minuten bleef Zwevezele via Bourdeaux en Petitpierre de één-tegen-één-situaties domineren. Vancayseele raapte overal goed op en met enkele knappe scores loodste hij de thuisploeg niet alleen naar de overwinning, maar ook naar een kloof die groter was dan de vijftien punten verschil uit de heenwedstrijd. Zo staat Zwevezele positief tegenover Waregem bij gelijke stand.

Voorzitter Peter Casteleyn van BBC De Westhoek Zwevezele glunderde, maar beseft ook dat de competitie nog niet helemaal gespeeld is. Toch heeft het team van coach Werner Rotsaert meer dan een stap richting titel gezet.