Zware nederlaag voor DS Waregem bij Braine

Declercq Stortbeton Waregem heeft zoals verwacht werd het onderspit moeten delven tegen het ongenaakbare Castors Braine in de hoogste basketbalklasse bij de dames. Het werd 106-53.

Waregem nog steeds zonder zijn guard Inge Meylemans opende veelbelovend tegen de regerende landskampioen, 7-7. Tot 14-12 kon DS nog de thuisploeg bijbenen maar dan sloeg de scoringsmachine aan bij de thuisploeg. Via Steinberga (29p) sloeg het een 14 puntenkloof na 10 minuten. Toen ook nog Miete Celus in foutenlast kwam, was het voor de bezoekers schade beperken, 49-31 aan de rust. In de derde periode duwde Castors het gaspedaal helemaal in waardoor bij het ingaan van de slotperiode de veertiger op het bord stond, 78-38. De slotperiode was een maat voor niets. Waregem moest de kelk nog tot op de bodem ledigen. DS blijft ondanks deze nederlaag in de top drie kamperen.