Zware nederlaag op eerste speeldag voor KB Gistel Oostende

04/09/16 om 18:51 - Bijgewerkt om 18:51

De wedstrijd Gembo Borgerhout - KB Gistel Oostende One eindigde op 111-68.

Zware nederlaag op eerste speeldag voor KB Gistel Oostende

Abel Baptista had zijn eerste competitiewedstrijd met KBGO One wellicht helemaal anders voorgesteld. © BV

B Gistel Oostende trok met een gehavende ploeg richting Gembo Borgerhout. Doordat assistent-coach Thierry Declercq met de Belgian Lions bezig is, moest coach Sam Rotsaert mee met de eerste ploeg van BC Oostende richting Groot-Brittannië voor een toernooi, als assistent van Dario Gjergja. Ook zes spelers van KBGO One maakten de trip mee, waaronder Sam Hemeleers en Tim Lambrecht.

KBGO trok dan ook met slechts zeven spelers, onder leiding van assistent Peter Vanhoucke, richting Borgerhout. Die wilden de wedstrijd niet verplaatsen naar een latere datum, omdat ze net op dat moment een evenement op poten hadden gezet om hun nieuwe sportvloer in te huldigen.

KBGO One was dan ook geen partij voor de geroutineerde Sinjoren. Het was dan ook niet of de century zou vallen, maar wel wanneer. De competitie begon dan ook noodgedwongen met een valse noot voor de kustploeg. Volgende week krijgt KBGO met Gent Hawks alweer een andere topper uit de reeks voorgeschoteld.

(BV)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!