Zwak DS Waregem nipt voorbij Gentson

Sien Devliegher in duel met de West-Vlaamse Emma Van Thuyne.

In Top division Women 1 kon Declercq Stortbeton Waregem maar op de valreep een blamage vermijden tegen Jeugd Gentson. Het werd 64-62.

Gentson nam meteen heft in handen, 2-5. De dames van coach Jan Callewaert hadden geen pasklaar antwoord klaar en doken de tweede periode in met vier punten in het krijt, 10-14. Ook daarin bleven de Gentenaren op voorsprong, 17-25.

Doodsteek door Nared

DS kon tegen de rust aan nog milderen tot 26-29 via Sien Devliegher. Ook na de rust bleef Waregem onmondig in de afwerking. Via Miete Celus kwam het even op voorsprong (41-40), maar de bezoekers gingen toch nog de slotperiode in met een bonus van vier punten, 46-50.

Gentson ging op zijn elan door en kwam maximaal 6 punten voor, 43-49. De Letse Ance Aizsila bracht de thuisploeg met nog vier minuten op de klok terug langszij, 59-59. Vijf punten op rij van Jackie Nared betekenden dan toch nog de doodsteek voor een vrank en vrij spelend Gentson. Waregem ontsnapt zo aan een opdoffer in eigen huis. Volgend weekend trekt het naar Sparta Laarne.

Quarterstanden: 10-14/26-29/46-50/64-62

DS Waregem: Aizsila 12, Nared 19, Celus 12, Bogaert, Gaspar 13, S. Devliegher 6, E. Devliegher 2.