Zussen Massey spelen voor Belgische baskettitel

Becky en Billie Massey
Redactie KW

Spanning troef in Top Division One bij de dames en er is een stevige Oostendse link. De zussen Becky en Billie Massey kunnen met Sint-Katelijne-Waver de titel pakken.

“Ik kijk terug op een nu al heel mooi seizoen”, vertelt Becky Massey. “Wat we met het jonge team waarover we beschikken bereikt hebben, ligt veel hoger dan elke verwachting die we maar hadden. We hopen het seizoen nu nog tot een zo goed mogelijk einde te brengen, hopelijk leveren we een heel mooie prestatie af tegen Castors Braine in de finale. Ook voor mij persoonlijk liep het seizoen zeker niet slecht, al waren er natuurlijk hier en daar wel wat mindere wedstrijden. Maar iedereen heeft dat wel. We hebben dit seizoen weer ontzettend veel bijgeleerd, zaken die ik in de toekomst zeker zal kunnen gebruiken. Ook volgend jaar blijf ik bij SKW spelen. Op lange termijn is het de bedoeling zo hoog mogelijk te spelen, dus alles wat ik nu doe bij mijn ploeg met de staff, speelsters en supporters, is een zeer goede ervaring om zo verder te bouwen naar de toekomst toe.”

Ook zus Billie Massey volgt hetzelfde pad als Becky. Ooit begonnen bij KBOB schopte ze het dit seizoen via de Topsportschool en Sint-Katelijne-Waver al tot speelminuten bij de Belgian Cats en werd ze verkozen tot MVP in Los Angeles tijdens het Basketball Without Borders Global Camp.

“Dit was voor mij en de ploeg een absoluut topseizoen. Ik denk dat niemand had verwacht dat we konden waarmaken wat we tot nu toe al gepresteerd hebben. We hebben zeker onze kans om Castors Braine te kloppen in de finale, maar het zal ontzettend moeilijk worden. We geven nog één keer alles wat we hebben en hopelijk levert dat het gewenste resultaat op. Ook voor mij persoonlijk was het een absoluut topjaar. Zeker defensief heb ik een heel grote progressie gemaakt en sterk gepresteerd, maar offensief had ik veel meer moeten scoren. Volgend jaar blijf ik nog bij Sint-Katelijne-Waver spelen. Mijn ambities blijven heel hoog. Ik zou later zeker als professionele speelster in het buitenland aan de slag willen gaan en als het eventjes mogelijk is, zou ik ook heel graag in de Amerikaanse WNBA-competitie aantreden.” (BV)

Zaterdag 21 april 20 uur: Sint-Katelijne-Waver – Castors Braine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier