Zondag moet BC Oostende met minstens zes punten winnen

Kapitein Dusan Djordjevic was de beste Oostendenaar. © VDB

In de heenmatch van de halve finales om de beker van België zag het er lange tijd benard uit voor BC Oostende. De 77-72-nederlaag op Limburg United biedt niettemin perspectieven op een finaleticket.

Limburg United won het eerste kwart met 25-18 en leidde halverwege de match al met 52-38. In het derde kwart, waarin Limburg eerst naar een twintiger (58-38) doorduwde, knaagde BCO via een 7-14-rush aan de achterstand. Aan het halfuur was bij 59-52 nog veel mogelijk. Kuridza en Schwartz naderden tot 59-56. De Limburgers rukten zich opnieuw los tot 68-60, maar Djordjevic naderde tot 68-66.

Nadat Myers en Salumu in de voorlaatste minuut voor 73-72 zorgden, legde Unruh met vier punten de 77-72-eindstand vast.

Kapitein Djordjevic was de beste Oostendenaar met 14 punten, 5 assists, 2 rebounds en 1 steal. Myers was BCO’s topschutter met 17 punten. Jekiri haalde 12 rebounds neer.

In de andere halve finale won Bergen met 71-63 tegen Charleroi. De terugmatch heeft zondagnamiddag in Charleroi plaats. De terugwedstrijd Oostende-Limburg United heeft zondagavond om 20.30 uur in de Versluys|Dôme plaats. Als BCO met minstens zes punten wint, speelt het zondag 11 maart de finale.