Zevende opeenvolgende zege voor BC Oostende

Acht balverliezen en een afwerking van minder dan 30 procent maakten het vierde kwart nog te spannend. Oostende won niettemin verdiend zijn zevende competitiematch op rij tegen Limburg United.

Mihailovic stond voor het eerst in de basis ten nadele van kapitein Djordjevic. Vier bommen van het duo Heath-Desiron vormden het hoofdaandeel van de Limburgse 12-16-opener. Coach Gjergja riep zijn mannen voor een eerste time-out langs de zijlijn. Salumu, Fieler, Kesteloot en Myers zetten aan beide zijden van het terrein meteen orde op zaken: 21-16. De Oostendenaars hadden toen 75 % (12 op 16) van de rebounds gecontroleerd., In de voorlaatste minuut hoorden Heath en Desiron elk hun derde fout. Het tweede kwart eindigde met dezelfde cijfers als het eerste. Oostende leidde aan de rust dan ook met tien punten: 42-32.

Lasisi en Kesteloot duwden snel naar 54-37 door. De Limburgers poogden nog tegen te stribbelen maar dat was tevergeefs. De eerste Oostendse aanval van het vierde wedstrijdschuifje was al goed voor een twintiger (69-49) op het bord. Mwema tipte een shot van Kesteloot in het mandje. Maar toen was het vet van de soep. Limburg reageerde eerst met een 0-9 en bleef knagen aan het verschil. De Oostendenaars scoorden slechts 4 op 14 in het vierde kwart en leden vier balverliezen. Limburg naderde met een bom van Unruh nog tot 71-65.