Wytewa Roeselare op weg naar titel… tot scheidsrechter geblesseerd afhaakt

Scheidsrechter Fréderique Van Doorn kreeg te kampen met een blessure en moest de wedstrijd stopzetten. © Foto TGM
Redactie KW

Derde keer, goede keer. Die regel ging niet op voor basketbalploeg Wytewa Roeselare. Op verplaatsing in Moorsele

De derde poging om kampioen te spelen zou de goede keer zijn voor basketploeg Wytewa Roeselare. Op verplaatsing mochten zij tegen de nummer twee Alumes Moorsele met niet meer dan 27 punten verschil verliezen om de titel binnen te halen. Nadat de het al eerder twee keer misliep, zag het er zaterdagavond heel goed uit voor de leider in vierde provinciale. Tot er nog 1 minuut en dertig seconden moesten gespeeld worden in het derde quarter…

Scheidrechter moet geblesseerd afhaken

Het was een bitsige strijd tussen de nummer één en twee in het klassement. Thuisploeg Alumes Moorsele zou zijn vel duur verkopen, al waren het de bezoekers die stelselmatig een voorsprong uitbouwden. Die hielden ze mooi vast tot diep in het derde quarter. Maar dan stapte enige scheidsrechter Fréderique Van Doorn geblesseerd het veld af. “Het begon met een kramp in mijn rechterbeen, maar plots was ook de linker geveld. Ik had pijn tot in de heupen en kon niet meer verder”, klonk zijn verklaring. De scheidsrechter werd verzorgd bij de EHBO,waar gauw bleek dat hij onmogelijk kon verder doen. “Ik had vooraf gebeld naar mijn verantwoordelijken om te melden dat ik er voor deze belangrijke match alleen voor stond. Zij hebben gezegd dat dit geen probleem was en dus ben ik er aan begonnen. Doorgaan heeft geen zin en dus wordt de match stopgezet. Ik neem contact op met de bond om te zien wat we kunnen doen.”

Mike Dedoelder: “Hard blijven trainen en focussen”

Uiteraard was de ontgoocheling groot bij Wytewa Roeselare. Het is aan coach Mike Dedoelder om zijn mannen scherp te houden tot volgende week. Dan kunnen ze in eigen huis kampioen spelen tegen Avelgem. “Het mag echt niet zijn voor ons. Dat is een domper, maar laten we het positief bekijken. Volgende week hebben we een kans in eigen huis. Aan ons nu om hard te blijven trainen en te focussen.”

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier