Wytewa Roeselare dames One is kampioen

© VDB
Stijn Moerman

De eerste damesploeg van Wytewa Roeselare vierde zondag de titel in tweede landelijke B na de 73-52-zege tegen Oostende Bredene Two.

Al was het zaterdagavond al zeker van het kampioenschap door de nederlaag van concurrent BBC Houtem in Kortrijk. De Roeselaarse dames begonnen dus zonder stress aan het duel tegen Oostende Bredene Two. Het toonde aan het massaal opgekomen publiek meteen waarom het de terechte kampioen is in tweede landelijke B.

Sterk combinerend sloeg het van bij de start een kloofje, dat na de rust geleidelijk aan uitgebreid werd. Er was zelfs tijd voor applauswissels en in het slotquarter stonden de dames al op de banken te dansen en zingen. Bij het laatste fluitsignaal barstte het feest helemaal los. Het net werd van de ring verwijderd en coach Emmanuel Heughebaert werd getrakteerd op een verfrissende douche.

Wytewa Roeselare dames One is kampioen

“Dit was gewoon genieten”, liet de coach na afloop weten. “Ik ben trots op wat mijn speelsters dit seizoen gepresteerd hebben. Ze hebben soms afgezien op training, maar de beloning is er nu. Ik ben blij dat ik dit heb mogen beleven.”

(SM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 25 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier