Wouter Hendryckx (RS Koekelare) speelt zondag cruciaal duel

Wouter Hendryckx © Foto Coghe
Redactie KW

Dit weekend staat in eerste provinciale van het basketbal de degradatiekraker tussen Koekelare en Knokke-Heist op de agenda. Beide ploegen tellen op dit moment vier zeges. Wouter Hendryckx hoopt dat zijn Red Sharks alsnog de degradatie kunnen ontlopen, zodat hij voor volgend seizoen met een mooi afscheid kan vertrekken naar KB Oostende Bredene.

In de kelder van eerste provinciale wordt dit weekend het duel tussen Koekelare en Knokke-Heist gespeeld. In de heenmatch won de kustploeg nog met 71-54 van Koekelare. “Voor beide ploegen is dit een belangrijke wedstrijd met het oog op het behoud”, vertelt Wouter Hendryckx.

“Ik verwacht dat er op het scherpst van de snee gespeeld zal worden en dat de zenuwen bij beide ploegen hoog gespannen zullen staan. Knokke-Heist is een stevige ploeg waartegen we het in de heenwedstrijd niet makkelijk hadden. Het is aan ons om nu hun puntentotaal te beperken en zelf aanvallend efficiënt te zijn.”

“We hopen nog enkele matchen te kunnen winnen, al wordt dat natuurlijk zeer moeilijk. We doen er echter alles aan om het behoud te realiseren. We wisten sowieso dat het een strijd tegen de degradatie zou worden. We missen heel wat centimeters en kilo’s onder de borden, dat speelt ons al het hele seizoen enorm veel parten.”

” Voor mij persoonlijk liep het seizoen goed. Ik heb me enorm geamuseerd binnen de ploeg en de club. Koekelare is een heel familiale club waar iedereen mekaar kent. Op sportief vlak had ik graag wat meer gezien, maar dat is onvoldoende gelukt.”

Volgend seizoen trekt Wouter Hendryckx naar KB Oostende Bredene, waar opnieuw een herenploeg in vierde provinciale opgestart wordt.

“De belangrijkste reden daartoe is dat ik deze zomer vader wordt”, gaat Hendryckx verder. “Ik wil het op basketbalvlak dan ook wat rustiger aan doen en dichter bij huis spelen.”

“Samen met Jelle Rondelez, die dit seizoen niet speelde, zat ik met het idee om dat in Bredene te doen. We zochten en vonden met Eddy Maertens een gemotiveerde coach. We kregen ook al van heel wat spelers de bevestiging om terug te keren naar KBOB.”

“Ik zie dit als een soort van thuiskomen. KBOB ligt me nauw aan het hart. Ik ben er ooit begonnen met basketten, werk er al enkele jaren als jeugdtrainer en ben er sinds dit seizoen ook jeugdcoördinator. Wellicht wordt dit mijn laatste club en neem ik hier afscheid van mijn spelerscarrière. Het zou mooi zijn als we in die tussentijd met de heren van KBOB een ploeg kunnen neerzetten die iets betekent in het West-Vlaamse basketbal en stabiel kunnen meedraaien op een hoger niveau.” (BV)

Zondag 11 maart om 17 uur: Red Sharks Koekelare One – BC Knokke-Heist One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier