Wolf en Mauritz samen bij U14A BC Kortrijk Sport: “Graag landelijk blijven spelen”

Mauritz Pareit en Wolf Desauw van BC Kortrijk Sport. © Santy Johan
Redactie KW

Wolf Desauw uit Lauwe en Mauritz Pareit uit Heule maken deel uit van de landelijke U14 van BC Kortrijk Sport. De spannende derbymatch tegen K-BTK konden ze met 52-66 winnen, maar dat was niet zo evident. Zaterdag wordt het voor de West-Vlaamse beker in Oostende veel moeilijker.

Wolf is de zoon van Laurent Desauw, voormalig basketter van Brandt en Nemea Kortrijk. “Ik heb net als Mauritz twee zussen“, zegt Wolf. “Eva is 16 en baskette bij Oostende. Mijn jongere zus Stella (11) doet aan badminton en trampolinespringen, maar sluit niet uit dat ze opnieuw met basket begint.”

Mauritz, die moderne volgt aan het Guldensporencollege Plein doet zijn verhaal. “Mijn zussen zijn allebei in het dansmilieu actief“, weet hij. “Mijn oudste zus Mila maakt deel uit van Studio Steps. Zelf heb ik aan verschillende voetbalkampen deelgenomen, maar nadien koos ik voor basket. Mijn sterkste punt is mijn snelheid, maar er zitten nog meer snelle jongens in ons team. Driven vind ik het leukst. Het is duidelijk dat we als groep beter samenhangen dan vorig seizoen. Soms nemen we het wel eens te gemakkelijk op. Vorig weekend tegen K-BTK was dat zo. We stonden halfweg zelfs een punt achter en dat tegen eerstejaars.”

“Na de pauze ging het wat beter, al hadden we het lastig met Jules Isebaert van K-BTK, die moeilijk af te stoppen was”, vertelt Wolf, die wetenschappen-sport volgt aan de Athena Campus Pottelberg in Kortrijk. “Ofwel ging hij voor een drive, maar ook met zijn shot maakte hij indruk. Gelukkig zijn we dan als ploeg beter gaan spelen, zodat we toch nog met een ruim verschil konden winnen.”

Ambities

Wolf: “Ik ben groot 1,80m denk ik maar nog te wisselvallig in de afwerking. Ik probeer in alles te verbeteren, maar een uitgesproken sterk punt heb ik niet. Mijn gestaltevoordeel moet ik nog beter leren benutten. Het belangrijkste is dat ik mij amuseer en dat ik graag basket. Waartoe dat gaat leiden, weet ik niet. Landelijk blijven spelen, zou het leukst zijn.”

In landelijke op een goed niveau actief blijven, dat is oké voor mij“, pikt Mauritz in. “De sterkste teams van de eerste ronde zijn er nu uit. Alleen Roeselare zie ik nog als moeilijke tegenstander. Die ploeg kwamen we in de eerste ronde al eens tegen en de match op 11 november konden we slechts nipt winnen.”

“Het leukste is de ploegsfeer. De ouders komen goed overeen en vormen een vriendengroep. We maken bij gelegenheid al eens plezier bij een uitstapje, bijvoorbeeld een bowlingavondje. Daardoor is het ook heel plezant voor onze spelersgroep”, besluiten Wolf en Mauritz. (SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier