Wikings Kortrijk Two kampioen in Vierde Provinciale C

© JVGK

De tweede fanionploeg van KBBC Wikings Kortrijk is er deze morgen in geslaagd om zich te verzekeren van de titel in Vierde Provinciale C. Het klopte in eigen sporthal Zwevegem-Deerlijk Three met 69-44. Op drie speeldagen van het einde en met een 15 op 15 op de teller kan dichtste achtervolger Scaldis Zwevegem One de Heulenaren niet meer bijbenen.

De opworp werd al gegeven om 9u deze morgen, maar thuisploeg Wikings had blijkbaar wat last van zenuwen, want na 2 minuten stond een 0-6 op het scorebord. De bezoekers bleven voorop (7-12) en het was pas in de 14de minuut dat de thuisploeg voor het eerst aan de leiding kwam: 23-22. Na de rust brak de veer bij de jongere bezoekers en Wikings mocht de champagne ontkurken. De ploeg van coach Klaas Denoulet raasde dit seizoen als een sneltrein door de competitie en mag zich, na Duva Gistel Six, de tweede West-Vlaamse kampioen noemen. De ploeg beschikt zowel over de beste aanval (73) van de reeks, alsook over de beste verdediging (54).

Of men al dan de promotie naar derde provinciale wil maken, moet nog besproken worden. Na affluiten volgde een bescheiden feestje in de eigen sporthal en daarna in de cafetaria. De teneur was duidelijk: met nog drie speeldagen te gaan wil de ploeg de competitie eindigen met een foutloze 18 op 18. Proficiat aan de kampioenen!