West-Vlaamse zwemmers zijn goed voor Vlaamse titels

Het podium met Indra Vandenbussche. © (Foto Facebook Topsport Zwemfederatie)
Redactie KW

Op de Vlaamse zwemkampioenschappen in Antwerpen werden drie dagen lang scherpe tijdens gezwommen. In de A-finales waren diverse clubs en zwemmers uit onze provincie vertegenwoordigd.

Edith Mattens van de Kortrijkse Zwemkring klopte Camile Bouden (ZB) in de finale van de 800 meter vrije slag. In de finale 400 meter wisselslag zag Mattens Josephine Dumont voor haar eindigen. Karo Bourgeois (COAST) was goed voor het brons.

Op de 400 meter vrije slag moest Edith Mattens als tweede en Camile Bouden als derde Valentine Dumon laten voorgaan. Jutta Feys (BZK) zwom naar een vierde tijd in de finale van de 100 meter vrije slag. Bouden werd vierde op 200 meter vrije slag.

Indra Vandenbussche (Brugse Zwemkring) werd op haar beurt Vlaams kampioen op de 50 meter rugslag, al moest ze het hoogste schavotje delen met Hilkje Goethals die met 30’44” dezelfde tijd zwom. In de finale 100 meter rugslag eindigde Vandenbussche als vierde in 1:07’19”, net als op de 50 meter vrije slag. Op de 100 meter vlinderslag werd ze vijfde.

Jasper Aerents, de Oostvlaamse zwemmer van BZK, was het snelst op de 50 meter vrije slag, Matthias Derez (KZK) zwom de vierde tijd. Aerents tikte ook als eerste aan op de 100 meter vrije slag. Lias Borgonie (RZV) kwam als derde Belgische zwemster door op de 100 meter schoolslag in 1:15’90”. Op de 50 meter schoolslag werd ze vierde, maar tweede Belgische. Gillian Dewulf (KZK) zwom de A-finale van de 50 meter rugslag en eindigde zesde in 27’54”.

Jolien De Duffeleer (COAST) tikte aan als vijfde op de 200 meter vlinderslag in 2:32’90”. Haar clubgenote Karo Bourgeois was goed voor brons op de 200 meter wisselslag (2:25’32”). Ine Taecke werd vijfde op de 200 meter rugslag.

Viktor Ardenoy (BZK) was goed voor enkele A-finales. Voor KZK waren dit onder andere Anice Remmery, Florence Vandendorpe, Lucas Guillemyn en Matthias Derez.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier